Pizzaszósz (sugo)
P.Irén 2010.09.09. 14:14
Hozzávalók:
-
4 nagy vöröshagyma,
-
3,5 liter házi paradicsomlé,
-
bazsalikom,
-
gyömbér,
-
fokhagyma,
-
oreganó,
-
só,
-
kakukkfű
-
bors,
-
2-3 babérlevél
Elkészítése:
A vöröshagymát apróra vágom, és egy nagy edényben megdinsztelem. Felöntöm a paradicsomlével, bele rakom a fűszereket és sűrűre főzöm.
Ez egy nagy adag. A maradékot dobozolom és a fagyasztóba teszem. Így csak elő kell venni a legközelebbi pizzasütésnél.
Most kipróbáltam ki először az üvegben eltett változatot. A forrásban lévő szószt üvegbe tettem, befőző fólát tettem a tető alá. Egy nagy lábast kibéleltem jó vastagon konyharuhával, majd beleállítottam a befőttes üvegeket, amiket körbetekertem szintén konyharuhával, és feltettem a gáztűzhelyre, alágyújtottam, majd amikor az üvegekben a szósz gyöngyözni kezdett, onnantól számított 30 percig dunsztoltam. A vízben hagytam kihűlni, és ment a kamra polcra.
Ha a képre kattintasz, nagyobb méretben láthatod!
|