Mák fagylalt
P. Irén 2016.06.08. 20:30
Hozzávalók:
-
· 4 dl tej,
-
· 3 tojás sárgája,
-
· 3 evőkanál kr. cukor (nem púpos),
-
· 3 ek. darált mák,
-
· 1 rúd vanília kikapart magja vagy egy löttyintés házi vanília esszencia
-
· 5 dkg fehér csokoládé,
-
· 2 dl tejszín félig felverve
Elkészítése:
A tejet forraljuk fel a vanília kikapart magjaival vagy a vanília esszenciával.
A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, majd folyamatos keverés mellett a vaníliás tejhez öntjük, és sűrűre főzzük.
A tűzről levesszük, hozzáadjuk a fehér csokoládét és a mákot, kézi habverővel elkeverjük, majd kihűtjük.
Tegyük néhány órára a hűtőszekrénybe. Gyorsabb, ha 30-40 percre a fagyasztóba tesszük. A tejszínt félig felverjük, és a fagyi alaphoz keverjük, majd mehet a fagyigépbe.
Miután kész a fagyi, jól zárható műanyag edényekbe kanalazom, és a fagyasztóba teszem, majd kis idő múlva gombócolható.
A fagyiról készült képeket itt nagy méretben megnézheted.
|