Rozsos zsömle (kovászmagos)
p-iren 2007.09.30. 16:49
Kovászmaggal készült.
Hozzávalók:
a kovászhoz:
- 10 dkg világos rozsliszt,
- 7 dkg kovászmag,
- 18 dkg tk liszt,
- 1,1 dkg élesztő,
- 1 csipet aszkorbinsav,
- 1 kk barnacukor,
- kb. 4 dl víz
A fenti hozzávalókat a Gyorskelesztőben a Mesterfogás habverővel jól elkeverem, lezárom a tetejét és 5-6 órán keresztül langyos helyre teszem.
A dagasztáshoz a következőket adom hozzá:
Elkészítése:
- A dagasztógép üstjébe öntöm a kovászt, majd a tetejére szitálom a liszteket, hozzáadom a burg.pelyhet, a vízben feloldott sót, és a sikért. Jól kidagasztom a tésztát. Nekem kb. 15 percig tartott, míg szépen összeállt a tészta.
Sikeres sütögetést kívánok!
![Megsült Megsült](//gportal.hu/portal/p-iren/image/gallery/tn_1187872442.jpg) ![Felvágva Felvágva](//gportal.hu/portal/p-iren/image/gallery/tn_1187872532.jpg)
|