Ostoros kalács
2007.10.06. 07:22
Folyékony csokivá válik a cukros-vajas kakaó.
Hozzávalók a tésztához:
60 dkg liszt, 3 tojás sárgája, 3 evőkanál olaj, 6 dkg (3 csapott evőkanál) cukor, 4 dl langyos tej, 3 dkg morzsolt élesztő, 1 mokkáskanál só
a töltelékhez:
25 dkg margarin, 20 dkg cukor, 3 evőkanál cukrozatlan kakaópor
a nyújtáshoz:
pici liszt
a tetejére:
1 tojás,
Elkészítése:
A hozzávalókat a Gyorskelesztőbe töltjük, jól összedolgozzuk – még jobb, ha 2-3 percig dagasztjuk, majd lezárjuk. Úgy 20 perc telik el, míg az edény teteje pukkanással jelzi: a tészta kész.
Ez idő alatt elkészítjük a tölteléket. Azaz a margarint a cukorral krémes állagúvá keverjük, majd hozzáadjuk a kakaóport is.
A tésztát a Gyúrólapra borítjuk, négy egyforma részre osztjuk. Egyenként téglalap alakúra nyújtjuk, kakaós krémmel megkenjük (Szilikon keverővel). Ezután a megkent lapokat feltekerjük, mint a bejglit. Két rudat összefonunk és a Szilikon király formába tesszük. Tojással megkenjük a tetejét, és előmelegített sütőbe tesszük és megsütjük.
Használt TW termékek: Lisztszóró, Kelesztőtál, Mesterfogás keverőkanál, Mindent bele tárolók, Mérőmix, Szilikon keverő, Gyúrólap, Nyújtó, Szilikon király forma
|