Linzi koszorú
P.Irén 2007.10.13. 08:51

Hagyományos linzer.
Hozzávalók:
-
10 dkg porcukor,
-
20 dkg vaj vagy margarin,
-
30 dkg liszt,
-
1 egész tojás,
-
1 csomag vaníliás cukor
Elkészítése:
Az anyagokból linzertésztát gyúrunk, hideg helyen egy órát (inkább egy egész éjszakát) pihentetjük, fél cm vékonyra kinyújtjuk, sima és lyukas karikákat szaggatunk.
A lyukas karikákat tojással megkenjük, és diós cukorba mártjuk, vagy csak simán hagyjuk, és előmelegített sütőben sütjük. Kisülés után 1 egész és 1 kiszúrt korongot savanykás lekvárral összeragasztunk. A sima lyukas korongokat porcukorral megszórjuk.
Szerintem minimum dupla adagot érdemes sütni.
A süti fényképét itt láthatod nagyítva.
|