Pehelykönnyű túróspite
P.Irén 2007.10.16. 07:06
Finom túrós sütemény.
Hozzávalók a tésztához:
4 tojás sárgája, 15 dkg vaj, 30 dkg liszt, 3 dkg élesztő, pici tej (amiben az élesztőt felfuttatom.)
Elkészítése:
Habosra keverem a tojások sárgáját a vajjal. Hozzáadjuk a 3 dkg tejben megfuttatott élesztőt és a lisztet. Rétestészta keménységű tésztává dolgozzuk, és két részre osztjuk. (Addig pihentetem a tésztát, míg a túrós tölteléket készítem.)
Hozzávalók a túrós töltelékhez:
75 dkg tehéntúró, 25 dkg porcukor, 1 csomag vaníliás cukor, 1 citrom reszelt héja, 1 evőkanál liszt, 4 tojás fehérje, 10 dkg mazsola (ez el is maradhat)
Elkészítése:
Áttörjük a túrót, simára keverjük a porcukorral, a vaníliás cukorral, a mazsolával és a citrom reszelt héjával, majd beletesszük a lisztet, és végül hozzákeverjük a tojások kemény habját.
Az egyiket kinyújtva kibélelünk vele egy tepsit. A tésztával kibélelt tepsibe öntjük a túrós masszát és a másik tésztacipót kinyújtva, lefedjük. Kb. 3 óráig pihentetjük, villával megszurkáljuk a tészta tetejét, majd forró sütőbe toljuk, de a tüzet mérsékeljük sütés közben.
A sütőből kivéve tetejét még melegen porcukorral meghintjük, és kockákra vágva tesszük tálra.
Nagyon finom és szép sütemény.
Ha képre kattintasz, nagyobb méretben láthatod!
|