Túrós-sajtos rúd
P.Irén 2008.01.07. 23:49
Előző nap kell összeállítani a tésztát, és másnap sütni.
Ezt a sós rudacskát nagyon egyszerű elkészíteni. Azért szeretem, mert ha vendégek jönnek, nem aznap kell a tésztát összeállítani. Ilyenkor már csak sütni kell.
-
Hozzávalók:
-
- 1 Rama margarin,
- 25 dkg túró,
- kb. 30 dkg liszt,
- 1 tejföl,
- 1+1 egész tojás, (1 db a tésztába, 1 db a tészta tetejére)
- 1 púpozott tk. só,
- reszelt sajt a tetejére
-
A margarint elmorzsoljuk a liszttel, hozzáadjuk a túrót, majd a tejfölt, a felvert 1 egész tojást, valamint a sót, és sima tésztává állítjuk össze.
-
Egy éjszakára hidegre vagy a hűtőszekrénybe tesszük.
-
Nagyon vékonyra nyújtjuk, tojással megkenjük, reszelt sajtot szórunk rá, vékony rudakká szeleteljük, zsiradékkal kikent forró sütőben megsütjük.
Megjegyzés: Ha világosra sütjük, akkor puhább lesz a kisült tészta állaga. Ha pedig szép világos barnára, akkor ropogós jellegű.
Sajt helyett szórhatunk rá köménymagot vagy szezámmagot is.
Ha a képre kattintasz, nagyobb méretben láthatod!
|