Őszibarackos joghurttorta (édes)
p-iren 2008.01.23. 15:27
Tuppperware edényben készült.
Hozzávalók:
-
3 doboz joghurt vagy kefir,
-
1 zacskó féltartós tejszín,
-
fél csomag zselatin (kb. 12-13 dkg)
-
5-10 evőkanál cukor,
-
tetszőleges mennyiségű gyümölcs
-
én még egy fél citrom levét is teszek bele.
Elkészítése:
-
A zselatint egy tálkában kb. fél dl vízzel elkeverem és állni hagyom (olyan gumi állaga lesz).
-
Egy nagyobb edényben elkeverem a joghurtot, a cukrot és a zselatint.
-
A zselatinra kb. 3-4 evőkanál joghurtot kanalazok, és a mikroban megmelegítem. (Nem kell forralni. De ha véletlen felforr, akkor sincs baj.)
-
A zselatint a cukros joghurthoz keverem, majd lazán belekeverem a felvert tejszínt is.
-
Hozzáadom a gyümölcsöt és hideg vízzel kiöblített Desszertes gyűrű formába öntöm és néhány órára hűtőbe teszem, hogy megdermedjen.
-
Tálra borítom a Desszertes gyrűből a tortát, szeletelem és tálalom.
Jó étvágyat kívánok!
Ha a képre kattintasz, nagyobb méretben láthatod!
|