Sajtos-magos bagett
2008.03.17. 19:56
Gyorsan elkészül.
Ha a képre kattintasz, nagyobb láthatod!
Most vettem észre, hogy ez a recept hiányzott, pedig már nagyon régen sütöttem ezt.
P.Zsizsu receptje.
Hozzávalók:
- 45 dkg finomliszt,
- 3 dkg élesztő,
- 1 teáskanál cukor,
- 1 pupozott tk. só,
- 15 dkg joghurt,
- kb. 2,5 dl víz
Elkészítése:
Az élesztőt egy kevés vízben a cukorral felfuttattam. Ezután a dagasztógép üstjébe tettem mindent, és jól kidolgoztattam a géppel a tésztát.
Áttettem a Duplafalú kelesztőbe, kézzel gombócot formáztam a tésztából, bevágtam a tetejét, és hagytam a duplájára kelni.
Ezután gyúrólapra tettem a tésztát, 6 részre osztottam, megformáztam, ami nem lett tökéletes - életem első bagettje - Ultraplusz Lasagne sütőbe tettem, megspicceltem vízzel, sajttal megszórtam, az edény tetejét rátettem és egy kis ideig még kelni hagytam.
Előmelegített sütőben kb. 10-15 percig tetővel, majd tető nélkül sütöttem.
Íme:
Ha a képre kattintasz, nagyobban láthatod!
|