Kókusz-tekercs
Lajos Mari/P.Irén 2008.11.02. 11:20
Olyan aprósütemény-féle.
Hozzávalók:
- 40 dkg liszt,
- 25 dkg margarin,
- 4 tojás,
- 30 dkg porcukor,
- 1 dkg élesztő,
- 1 kockacukor
- 0,5 dl tej (nekem egy kicsivel több)
- 10 g sütőpor,
- 10 dkg kókuszreszelék
A tészta elkészítése:
A lisztből, a margarinból, a 4 tojásságájából, a langyos tejben 1 kockacukorral felfuttatott élesztővel és a sütőporral tésztát gyúrunk. 3 egyenlő részre osztjuk, cipót formálunk belőle és langyos helyre tesszük.
Elkészítjük a tölteléket:
A 4 tojás fehérjét egy csipetnyi sóval kemény habbá verjük, óvatosan beledolgozzuk a cukrot és a kókuszreszeléket, ezt is 3 egyenlő részre osztjuk. Meglisztezett deszkán téglalap alakúra kinyújtuk a tésztát, megkenjük a töltelékkel, szorosan felcsavarjuk, 4-5 cm vastag szeletekre vagdossuk és szilikon lappal bélelt tepsiben, vágott élére állítva tisztes távolságra lerakjuk. (Sülés közben ugyanis megnőnek a tekercsek!) Előmelegített sütőben, mérsékelt tűznél (180 fokon) világosra megsütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni, tetejét, ízlés szerint meghinthetjük porcukorral. (Én nem tettem rá porcukrot.)
Ha a képre kattintasz, nagyobb méretben láthatod.
|