Kakaós csiga
P.Irén 2008.11.12. 16:26
Nem volt itthon vaj, hogy valódi leveles tésztát készítsek, így egy hamisítvánnyal próbálkoztam. Szerintem egész jó lett. Kicsit hasonlít a bolti ropogósra.
Hozzávalók a tésztához:
-
50 dkg finomliszt,
-
3 dkg élesztő,
-
5 dkg porcukor,
-
1 tk. só,
-
3,5 dl
-
g langyos tej,
-
7 dkg margarin vagy vaj
Hozzávalók a kakaós töltelékhez:
-
margarin vagy vaj
-
kristálycukor,
-
kakaó
Elkészítés:
-
Az élesztőt 1 mk. cukorral 1 dl tejben felfuttattam.
-
A felfuttatott élesztőt a dagasztógép üstjébe öntöttem, rászitáltam a lisztet, hozzáadtam a margarin kivételével többi hozzávalót és tésztát dagasztattam a géppel. Kézzel kicsit átdagasztottam, majd gyúrólapra tettem, megkentem a puha vajjal, összehajtottam és a hűtőszekrénybe tettem 15-20 percre. A hajtogatást még kétszer ismételtem szintén 15-20 perces pihentetéssel.
-
A hajtogatások után kinyújtottam a tésztát, megkentem a margarinnal, rászórtam a cukorral összekevert kakaót, és feltekertem mint a bejlgit, majd szeleteket vágtam belőle.
-
Sütőpapírral bélelt tepsibe tettem a csigákat. Tisztes távolságra egymástól, mert megnőnek. Előmelegített sütőben sütöttem. Nekem gázsütőm van, és az 5-ös fokozaton sütöttem. A sütés vége előtt forró cukros tejjel megkentem, de még egy pár percre visszadugtam a sütőbe a csigákat.
Megjegyzés: A csigákat azért nem szilikon lapon sütöttem, mert szeretjük, ha ropogós az alja. A későbbiek során biztosan változtatni fogok rajta. De így is finom lett. Nekünk legalábbis ízlett. :-)
Ha a képre kattintasz, nagyobb méretben láthatod!
|