Tojáskrém
P.Irén 2009.05.31. 10:50

Egyszerű, gyors és finom.
Hozzávalók:
-
8 db főtt tojás,
-
10-12 dkg vaj,
-
1 db kisebb-közepes vöröshagyma (ízlés szerint) ha van újhagymánk nem kell bele vöröshagyma
-
só (ízlés szerint),
-
bors (ízlés szerint)
-
tejföl (ízlés szerint
-
mustár (ízlés szerint)
-
snidling vagy újhagyma
Elkészítése:
A tojást keményre megfőzzük. Közben a vöröshagymást beletesszük a Konyhai mindenttudóba, és apró kockákra aprítjuk, majd hozzáadjuka vajat és habosra keverjük a mustárral, tejföllel, frissen őrölt feketeborssal, sóval.
A tojást hideg vízbe tesszük, lehámozzuk, kettévágjuk, sárgáját hozzáadjuk a kikevert vajas masszához és addig keverjük, míg szép sima lesz. A tojások fehérjét nagyon apró kockákra vágjuk és a fenti krémhez keverjük a szilikon keverővel.
Jól lezárható edényben hűtőszekrénybe tesszük, hogy összeérjenek az ízek.
Ha a képre kattintasz, nagyobb méretben láthatod!
|