Abált szalonna
P.Irén 2009.05.31. 14:15
Hozzávalók:
- kb. 1,5 kg toka szalonna,
- tisztított fokhagyma, és nyomón áttört
- szemesbors,
- 2 db babérlevél,
- só,
- házi őrült pirospaprika
Elkészítése:
A nyers szalonnát megmostam, ha a bőrén szőr van, azt eltávolítom, majd sóval bedörzsöltem, és a kelesztő tálba tettem, majd 1-2 napra a hűtőben pihentettem, hogy egy kicsit átvegye a só ízét.
Egy nagy fazékba teszem a nyers szalonnát, és annyi vizet öntök hozzá, hogy ellepje. Szemesborsot, sót, babérlevelet, tiszított fokhagymát tettem bele, és nagyon lassú tüzön jó puhára megfőztem. A főzőlében hagytam egy kicsit kihűlni, majd tálcára tettem, megszórtam őrölt pirospaprikával és rászórtam az összetört fokhagymát.
Darabokra vágtam, és kisebb edényekbe raktam, és ment a fagyasztóba. Ki kell fagyasztani, hogy megfelelő állagú legyen.
Érdemes egyszerre nagyobb mennyiséget megcsinálni, lefagyasztva sokáig eláll. Így nem fogunk ráunni.
Jó étvágyat kívánok!
Ha nagyobb méretben szeretnéd látni, kattints a képre!!
|