Mogyoróvajas keksz
2010.09.09. 11:22
Nagyon finom keksz.
Mogyoróvajas keksz
Hozzávalók 32 nagyobbacska darabhoz:
· 12,5 dkg margarin
· 4 ek mogyoróvaj
· 8-10 dkg cukor
· 1 tojás
· 12,5 dkg liszt
· 1-1 mk. sütőpor és szódabikarbóna
· a tetejére durvára vágott csokoládé
A puha margarint kikeverjük a mogyoróvajjal, cukorral, a tojással, hozzáadjuk a liszttel előzetesen elkevert sütőport és szódabikarbónát. Egy rugalmas, jól golyózható masszát kapunk.
A tésztából dió nagyságú gömböket formázunk, egymástól tisztes távolságra sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk őket, majd villával/ujjheggyel/pohár aljával kicsit meglapítjuk. A korongok tetejére durvára vágott csokoládét szórunk, s előmelegítet sütőben 10-12 perc alatt megsütjük. Akkor jó, ha az alja már picit barnulni kezd, a csoki megolvadt a tetején, de a keksz maga még elég sápadtnak tűnik. Utána egy pillanat alatt képes megégni és csontszárazra keményedni!
A tepsiben hagyjuk kicsit szilárdulni, mert forrón még nagyon puhák, de néhány perc alatt kezelhetővé hűlnek, s szépen leválnak a sütőpapírról.
Megjegyzés: egy kevéske lisztet tettem még hozzá, hogy meg tudjam formázni.
Ha a képre kattintasz, nagyobb méretben láthatod!
|