Bólyi túrós/Lusta asszony rétese
Lekvároskukta/P.Irén 2010.09.17. 21:53
![](portal/p-iren/image/news/1284753205.jpg)
Nagyon finom sütemény, és nagyon egyszerű elkészíteni.
A süteményt Lekvároskukta oldaláról sütöttem, és onnan másoltam be a receptet.
Hozzávalók:
-
15 dkg sima liszt,
-
15 dkg rétesliszt,
-
20 dkg cukor,
-
1 csomag sütőpor,
-
3 dl tej,
-
3 db tojás,
-
vaníliás cukor,
-
citromhéj,
-
50 dkg túró,
-
jó maréknyi mazsola,
-
10 dkg vaj
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
A lisztbe belekeverjük a sütőport és a cukrot.
A túrót alaposan összekeverjük a citromhéjjal, vaníliás cukorral és a mazsolával.
A tojásokat beleütjük a tejbe, adunk hozzá vaníliás cukrot is, és villával elkeverjük.
Kivajazott tepsibe (most a nagy inox tepsimet használtam) beleszórjuk a lisztes keverék felét, megrázzuk, hogy egyenletesen terüljön el.
A liszt tetején elosztjuk a túrót, megszórjuk amivel akarjuk (mazsola, gyümölcs).
A lisztes keverék másik felét a túróra szórjuk.
Ráöntjük a tejes keveréket úgy, hogy mindenhova jusson (hústűvel meg is szoktam szúrkálni, így elég jól eloszlik és mindenhova kerül a folyadékból).
A vajat kis darabokban rátesszük a tetejére, és betoljuk a sütőbe.
Kb. pirulásig kell sütni, amikor már szép színe van a sütinek és szilárd is, akkor jó.
Amint kicsit kihűlt lehet szeletelni és betolni a szánkba :)))
Vigyázat, nagyon kapós ;-)
Ha a képre kattintasz, nagyobb méretben láthatod!!
|