Májkrém házilag
P. Irén 2011.03.29. 18:00
Csirkemájból készült.
Hozzávalók:
-
50 dkg csirkemáj megtisztítva,
-
kb. 8 dkg füstölt mangalica csemege szalonna,
-
8 dkg liba vagy kacsazsír,
-
5 dkg vaj
-
3-4 db főtt kemény tojás,
-
1 nagyon nagy fej vöröshagyma
-
kb. 1 mk. őrölt piros paprika,
-
só, bors, majoranna ízlés szerint.
Elkészítése:
A füstölt szalonnát egy serpenyőben kiolvasztom, majd félreteszem. A zsírban üvegesre pirítom a kockákra vágott vöröshagymát. (Nem fontos apróra vágni, mert a legvégén mindent a merülő mixerrel összezúzok.) Hozzáadom a liba/kacsazsírt, a csirkemájat, a kiolvasztott szalonnát, valamint a fűszereket a sóval. Zsírjára pirítom. Átteszem egy magas edénybe, hozzáadom a vajat, az apróra vágott kemény tojást, fűszerezem (ha még szükséges), és szép krémes állagúra keverem a mixerrel.
Jól zárható edénybe átteszem, és hűtőben tárolom, míg el nem fogy.
Frissen sült, puha kenyérrel az igazi.
Ha a képre kattintasz, nagyobb méretben láthatod!
|