Medvehagymás házi krémsajt
P. Irén 2011.04.07. 09:34
Hozzávalók:
-
1 nagy doboz tejföl,
-
1 nagy doboz kefir,
-
só ízlés szerint,
-
őrölt bors ízlés szerint,
-
1 db kicsike fej vöröshagyma,
-
1 gerezd zúzott fokhagyma (el is maradhat),
-
medvehagyma ízlés szerint
Elkészítése:
Egy textil pelenkába beleöntöm a tejfölt és a kefirt, melyeket nagyon óvatosan kissé összekeverek. A pelenkát összecsomózom, egy fakanálra húzom felakasztom és kb. 12-24 órán keresztül hagyom lecsöpögni. Nekem most 24 órán át csöpögött.
Miután jól kicsepegett egy tálba teszem, sózom, borsozom, hozzáadom az apróra vágott hagymákat és jól összekeverem. Másnapra érnek össze igazán az ízek.
Megjegyzés: Minél tovább hagyjuk csöpögni, annál keményebb lesz a krémsajtunk. A savót kenyér- és süteménykészítéshez fel lehet használni.
Ha a képre kattintasz, nagyobb méretben láthatod!
|