Lekváros piskótatekercs
P. Irén 2011.04.12. 07:36
![](portal/p-iren/image/news/1302586723.jpg)
Gyors és finom sütemény.
Hozzávalók:
- 6 db egész tojás,
- 6 evőkanál víz,
- 22 dkg kristálycukor,
- 24 dkg liszt,
- 1 csipet só
Elkészítése:
A tojásokat ketté választjuk.
A tojások sárgáját a cukorral és a csipet sóval habosra/fehéredésig keverjük a robotgép habverőjével. Kanalanként hozzáadjuk a vizet, jól kikeverjük, majd hozzászitáljuk a lisztet és tovább keverjük.
Ezután kemény habbá verjük a tojás fehérjét, majd a tojásos masszához keverjük egy lyukas fakanállal, óvatosan, hogy ne törjön össze a hab.
Egy nagy gáztepsit vagy egy nagyméretű sűtőlapot kibélelünk sütőpapírral, egyenletesen eligazgatjuk rajta a tésztát, majd előmelegített sütőben megsütjük.
Egy konyharuhára nagyon vékonyan porcukrot szitálunk, ráborítjuk a megsült piskótát, lehúzzuk róla a sütőpapírt, majd a konyharuhával együtt feltekerjük, és így hagyjuk kihűlni.
Ezután kitekerjük a tekercset, sűrű házi baracklekvárral megkenjük, visszatekerjük a tésztát, és néhány óráig hagyjuk állni, hogy megszívja magát. Szeletelni, aki szereti porcukorral is megszórhatja a tetejét.
Ha a képre kattintasz, nagyobb méretben láthatod!
|