Napon aszalt paradicsom
P. Irén 2011.08.23. 19:11
Néhány szem paradicsom megmaradt a befőzésből, és napon aszalt paradicsomot készítettem belőle.
Próbaként készült néhány szem paradicsomból. Mivel nincs aszalógépem, a napsugarat és a meleg, szellős levegőt használtam az aszaláshoz.
Nagyon szép egyenletesen száradtak a paradicsom karikák. A színe is megmaradt.
Hozzávalók:
-
paradicsom Lucullus fajta (ez jó húsos),
-
adalékmentes só,
-
fémtepsi,
-
jó minőségű sütőpapír,
-
tüll anyag,
-
jó sok napsütés, és meleg
Elkészítése:
A paradicsomokat alaposan megmostam, tiszta konyharuhával megtöröltem, felszeleteltem (nem túl vékonyra).
A tepsibe egy jó minőségű sütőpapírt fektettem, ráhelyeztem a paradicsomszeleteket, kis lyukú szűrűbe sót tettem, és paradicsomszeleteket besóztam, majd kitettem a napra.
Mivel kánikula volt, másfél nap alatt majdnem csörgősre száradtak. Nem akartam csont szárazra aszalni, mert fűszeres olajban fogom eltenni télire.
Leginkább kenyérben, péksüteményben fogja végezni. De finom tésztás ételekben és salátákban is.
Ha a képre kattintasz, nagyobb méretben láthatod!
|