Mogyoróvajas keksz 2.
2011.10.29. 20:52
Ez a keksz tönköly liszttel készült. Nagyon finom, ropogós keksz.
Hozzávalók:
-
300 g tönköly fehérliszt
-
90 g teljeskiörlésű tönkölyliszt
-
150 g mogyoróvaj (semleges ízű, ha sós, adjunk hozzá egy kicsivel több cukrot)
-
100 g vaj
-
200 g barna nádcukor
-
2 db bio tojás (nem bio-t tettem bele)
-
1 teáskanál szódabikarbóna
-
1/2 teáskanál sütőpor
-
1/4 teáskanál só
-
csipet szerecsendió (nem tettem bele)
-
60 g étcsoki
Elkészítése:
Egy tálban keverjük össze a liszteket a szódabikarbónával, sütőporral, sóval és szerecsendióval. Egy másik tálban a vajat keverjük habosra a mogyoróvajjal, majd a cukorral. Adjuk hozzá a tojásokat egyesével és keverjük simára a tésztát. A száraz hozzávalókat keverjük össze a mogyoróvajas tésztával, a felaprított csokit dobjuk bele. Formáljunk golyókat a tésztából, sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, ahol a golyókat lelapítjuk a tenyerünkkel. Sülés során egy kicsit nőni fognak, így hagyjunk helyet két keksz között. 170 fokon kb. 15-20 percig süssük. Ellenőrizzük, nehogy megégjenek.
A keksz receptjét itt találtam.
Ha a képre kattintasz, nagyobb méretben láthatod!
|