Mogyoróvajas keksz 3.
2011.10.30. 09:37
![](portal/p-iren/image/news/1319967331.jpg)
Reformos keksz
A recept ugyanaz, mint a Mogyoróvajas keksz 2.
DEEE... Nagy álmosságomban felcseréltem a két lisztet. Olyan "egészséges" keksz született belőle, mely jó ropogós is.
A recept, ami szerint készítettem:
Hozzávalók:
-
300 g tk. tönkölyliszt
-
90 g fehér tönkölyliszt
-
150 g mogyoróvaj (semleges ízű, ha sós, adjunk hozzá egy kicsivel több cukrot)
-
100 g vaj
-
200 g barna nádcukor
-
2 db bio tojás (nem bio-t tettem bele)
-
1 teáskanál szódabikarbóna
-
1/2 teáskanál sütőpor
-
1/4 teáskanál só
-
6 dkg étcsoki apróra vágva
-
pici tej, hogy összeálljon a tészta
Elkészítése:
Egy tálban keverjük össze a liszteket a szódabikarbónával, sütőporral, sóval és szerecsendióval. Egy másik tálban a vajat keverjük habosra a mogyoróvajjal, majd a cukorral. Adjuk hozzá a tojásokat egyesével és keverjük simára a tésztát. A száraz hozzávalókat keverjük össze a mogyoróvajas tésztával, a felaprított csokit dobjuk bele. Formáljunk golyókat a tésztából, sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, ahol a golyókat lelapítjuk a tenyerünkkel. Sülés során egy kicsit nőni fognak, így hagyjunk helyet két keksz között. 170 fokon kb. 15-20 percig süssük. Ellenőrizzük, nehogy megégjenek.
Az eredeti receptet itt találtam.
![](//p-iren.gportal.hu/portal/p-iren/image/gallery/tn_1319968319_47.jpg) Ha a képre kattintasz, nagyobb méretben láthatod!
|