Pita
P.Irén 2011.11.01. 09:46

Házilag elkészíthető pita tészta
Hozzávalók:
-
3-3,5 dl langyos víz
-
2 tk. só
-
2 ek. olaj
-
40 dkg liszt (kenyérliszt)
-
10 dkg graham liszt
-
1 tk. nádcukor
-
3 dkg élesztő
Elkészítése:
Az élesztőt a cukorral, egy-két evőkanál liszttel és egy kevés langyos vízzel felfuttatom, majd a többi hozzávalóból lágyabb tésztát dagasztok, kelesztő tálba teszem és a duplájára kelesztem kb. 45-50 perc alatt.
Ezután 8 egyforma darabba vágom, gömbölyítem őket, hagyom 10 percig pihenni, mert így könnyebb a tésztát nyújtani. Kb. 15 cm átmérőjű körre nyújtom. Konyharuhával letakarom és 30-35 percig hagyom pihenni.
A sütőt 220 fokra előmelegítem.
Egy fém lapáttal óvatosan a tészta alá nyúlok, és a sütő rácsára helyezem a tésztákat. Egyszerre 2-3 db kényelmesen elfér. Néhány perc sütés elég neki. Én félidőben meg szoktam fordítani a pitákat.
Kihűlés után rögtön fagyaszthatóak. Mindegyiket külön folpackba csomagolom és egy jól zárható dobozba vagy zacskóba teszem.
Tálaláskor apróra vágott befűszerezett, kisütött hússal, zöldségekkel, lilahagymával, paradicsommal, saláta öntettel tálalom.
Ha a képre kattintasz, nagyobb méretben láthatod!
|