Mágnás diós pite
P. Irén 2012.01.15. 16:24
Finom diós sütemény
Hozzávalók:
a tésztához:
- 30 dkg finomliszt,
- 15 dkg RAMA margarin vagy vaj,
- 1 db egész tojás,
- 8 dkg porcukor,
- 1 evőkanál tejföl,
- 1/2 csomag sütőpor,
- 1 citrom reszelt héja,
- 1 nagyobb csipet só
a töltelékhez:
- 8-10 evőkanál sűrű sárgabarack lekvár/dzsem,
- 4 db egész tojás,
- 20 dkg porcukor (én csak 15 dkg-ot tettem bele),
- 12 dkg darált dió
Elkészítése:
A sütőporral, kevés sóval elvegyített lisztet elmorzsoljuk a margarinnal/vajjal, majd hozzáadjuk a tojást, a cukrot a tejfölt és a reszelt citrom héját és sima tésztává gyúrjuk.
A tészta háromnegyed részét közepes nagyságú tepsi méretűre (38 x 23 cm) nyújtjuk, a tepsibe helyezzük és megkenjük lekvárral. A négy tojássárgáját elkeverjük a porcukorral, majd kemény habbá verjük a fehérjét és a kikevert sárgájához adjuk. Végül beletesszük a darált diót.
E habos krémet a tésztára simítjuk. A félretett tésztából rácsot teszünk a tetejére.
A sütőt előmelegítjük. A tésztát közepes hőmérsékletű sütőben sütjük. Tepsiben hagyjuk kihűlni, majd tetszőleges formára szeleteljük.
Nagyon finom sütemény.
Ha a képre kattintasz, nagyobb méretben láthatod!
|