Citromfagylalt
P. Irén 2012.05.30. 08:13
Igazi hűsítő édesség.
A receptet itt találtam.
Hozzávalók:
1 nagy 450 gr-os kefír (nálam házi joghurt)
3 citrom
10 dkg cukor
2 dl tejszín
Elkészítés:
A kefírben/joghurtban elkevertem 3 citrom levét, 1-2 db citrom lereszelt héját és a cukrot. Lezárható edényben a hűtőszekrénybe tettem, és jól lehűtöttem. Ha nagyon sietek, akkor a fagyasztóba teszem kb. 30 percre. Miután kellőképpen hideg lett, a tejszínt félig felvertem, a joghurtos masszához tettem, majd a fagyigépbe töltöttem, és krémesre kevertettem vele.
Aki szereti a citromfagyit, nem fog benne csalódni. Összehasonlíthatatlanul finomabb, mint a cukrászdában kapható.
Házilag készített finom, ropogós édes fagyi tölcsért itt talász.
Ha a képre kattintasz, nagyobb méretben láthatod!
|