Kókuszfagylalt
P. Irén 2012.06.03. 09:08
![](portal/p-iren/image/news/1338708233.jpg)
Finom, nem túl édes fagylalt.
Hozzávalók:
-
4 dl kókusztej (nálam kókusztejporból készült)
-
1 tk. étkezési. keményítő,
-
1 db tojás sárgája,
-
0,5 dl tej szűken mérve,
-
10-12 dkg kr. cukor,
-
3 nagy evőkanál kókuszreszelék,
-
2 dl tejszín félig felverve.
Elkészítése:
A tojás sárgáját a cukorral, a keményítővel jól kikeverem, majd hozzáöntöm a tejet, és azzal is keverem egy kicsit.
A kókusztejet a kókuszreszelékkel forráspontig hevítem, majd hozzáöntöm a tojásos kevereket, és folyamatos keverés mellett besűrítem. Leveszem a tűzről, az edényt hidegvízbe teszem, és közben keverem, hogy minél előbb kihűljön.
A fagyasztóba teszem egy szűk fél órára, hogy minél hidegebb legyen. Kiveszem, és hozzákeverem a félig felvert tejszínt. Fagyigépbe töltöm, és a gépre bízom a keverést. Amint kész lett, egy jól záródó tupper fagyasztó edénybe teszem, és mehet a fagyasztóba fogyasztásig. A dobozban lévő fagyit is megszórom még bőven kókusz reszelékkel, mert nagyon szeretjük.
Megjegyzés: Mivel a tojásnak igazi szép sárgája volt, ezért a fagyi színe nem teljesen fehér.
Fogyasztáskor házilag készített édes tölcsérbe osztom vagy csak úgy kanalazgatjuk egy fagyis kehelyből.
Ha a képre kattintasz, több képet is láthatsz nagyobb méretben.
|