Eperfagylalt (főzött)
P. Irén 2012.06.05. 09:49
![](portal/p-iren/image/news/1338883431.jpg)
Friss gyümölcsből készült.
Hozzávalók:
-
30 dkg érett friss eper,
-
1 evőkanál frissen facsart citromlé,
-
1 db tojás sárgája,
-
1 csapott tk. étkezési keményítő,
-
12 dkg kristálycukor, (a cukor mennyisége függ az eper érettségétől)
-
1 csipet só.
-
20 dkg saját készítésű joghurt,
-
2 dl tejszín
Elkészítése:
A cukrot, a sót, az étkezési keményítőt, és a tojássárgát egy kézi habverővel habosra keverem, hozzáöntöm a joghurt felét, és lassú tüzön éppen forráspontig hevítem, majd leveszem a tűzről. Ez idő alatt az egész be is sűrűsödik.
Egy vizzel teli edénybe állítom, kevergetem, hogy minél előbb lehűljön. Közben az epret összeturmixolom, hozzáadom a citromlevet, és a maradék joghurtot, majd a kihűlt püréhez keverem egy kézi habverővel. (Akit zavarnak az eper magjai, azok szűrűn átpasszirozhatják. Minket nem zavart.)
Egy jól zárható edénybe teszem, és ment kb. 35-40 percre a fagyasztóba. Miután kivettem, hozzáadtam a félig felvert tejszínt, fagyigépbe tettem, és a keverési munkát rábíztam.
A saját készítésű tölcsért, illetve tálkát itt találod.
Ha a képre kattintasz, nagyobb méretben láthatod!
|