Joghurtos eper fagylalt
P. Irén 2016.06.08. 21:08
Recept némi változtatással innen.
Hozzávalók:
-
40 dkg eper,
-
5-10 dkg cukor (el is maradhat)
-
150 g joghurt,
-
1 evőkanál frissen facsart citromlé
-
1,5 – 2 dl tejszín
Elkészítése:
Az epret botmixerrel összetöröm. Akit zavarnak a magok, az passzírozza át. Hozzáadom a cukrot, a joghurtot és a citromlevet. Jól összekeverem, és fagyasztóba teszem kb. 30 percre.
Miután kivettem, hozzáadom a félig felvert tejszínt és a fagyigépbe töltöm. A géppel habosra kevertetem.
8 dl fagylalt lett. Két darab 4 dl-es tupper fagyasztó edénybe tettem, és visszatettem a fagyasztóba. Mikor kellően megfagyott, fagylaltos kanállal gombócokat adagoltam.
Amennyiben nem fogyna el egyszerre az adag, legközelebb vegyük ki a fagyasztóból fogyasztás előtt egy kicsivel.
Nekem jobban ízlik ez, mint a főzött alapú, mivel jobban eper ízű.
Főzött fagyi receptem itt.
A fagyiról készült képeket nagyban itt láthatod.
|