Dió fagylalt
P. Irén 2016.07.03. 21:12
Dió fagylalt
Hozzávalók:
-
· 3,5-4 dl tej,
-
· 2-2,5 dl tejszín,
-
· 2 tojás sárgája
-
· 1 tk. étkezési keményítő,
-
· 5-6 dkg cukor ,
-
· 1 csipet só,
-
· 5-6 dkg dió darálva
-
· 15 dkg dió aprítva és 2 ek cukorral megpirítva (lehet kevesebb is)
-
· rumarom 1-2 evőkanál, de inkább ízlés szerint
Elkészítése:
A tojássárgákat a cukorral és az étkezési keményítővel kikeverem. A tejet felforralom, hozzáadom a tojásos keveréket, és sűrűre főzöm.
Leveszem a tűzről, hozzákeverem a darált diót és a megpirított dió felét, valamint a rumaromát és jól lehűtöm. Én kb. 30-40 percre beteszem a fagyasztóba.
Mielőtt a gépbe megy, felverem a tejszínt, hozzákeverem a fagyi alaphoz és a fagyigépbe teszem, és jó habosra kikevertetem. Kb. 30-40 perc. Akkor jó, amikor a tartály tele lesz.
Két db 4 dl-es edénybe szedem, megszórom a maradék pirított dióval, beteszem a fagyasztóba.
További képek itt
![](//p-iren.gportal.hu/portal/p-iren/image/gallery/1467574637_56.jpg)
|