Erdei gyümölcs fagylalt
P. Irén 2016.07.03. 21:13
Szeder-málna-eper johurtos fagylalt
Hozzávalók:
-
30 dkg gyümölcs vegyesen szeder, málna, eper) fagyasztott is lehet
-
12 dkg cukor
-
15 dkg joghurt (nálam házi)
-
1 ek. frissen facsart citromlé
-
2 dl tejszín félig felverve
Elkészítése:
A gyümölcsöket botmixerrel összetöröm. Akit zavarnak a magok, azok átpasszírozhatják. (Én csak a szedret passzíroztam át, a málnát, epret csak összetörtem.)
Hozzáadom a cukrot a joghurtot és a citrom levelet. Fagyasztóba teszem egy fél órára, majd a tejszínt félig felverem, és hozzáadom a gyümölcsös fagyi alaphoz, majd a gépre bízom a keverést.
Miután kész, jól záródó tupper fagyasztó edénybe teszem. 2 db 4 dl-es edénybe tettem. Praktikusabb két kisebb dobozba tenni, mint egy nagyobba. Ha az egyikből elfogy a fagyi, nem foglalja a helyet az üres fél doboz.
A képtárat itt találod.
|