Csoki fagyi
P. Irén 2016.06.14. 21:07
Recept innen, az elkészítésen kicsit változtatva.
Hozzávalók:
-
· 10 dkg étcsoki Szerecsen
-
· 2 evőkanál keserű kakaópor (én csapottan teszem bele
-
· 3 dl tej,
-
· 2 tojás sárgája,
-
· 1 evőkanál vaníliás cukor,
-
· 4 evőkanál kristálycukor,
-
· 1 púpozott teáskanál étkezési keményítő,
-
· 1 csipet só,
-
· kb. 2 teáskanál rumaroma,
-
· 3 dl tejszín
Elkészítése:
A tejbe beletördelem a csokit, hozzámérem a kakaóport és egy kis habverővel csomómentesre keverem, és lassú tűzön felforralom.
A tojások sárgáját a cukorral és a keményítővel kikeverem, hozzáadok egy kis sót és a rumaromát, végül 1dl tejszínnel felhígítom, majd a csokis tejhez öntöm, és lassú tűzön felforralom. Jól lehűtöm. Egy éjszakára a hűtőbe teszem vagy ha sietek akkor 30-40 percre a fagyasztóba teszem, hogy jó hidegen kerüljön a gépbe
A tejszínt felverem habbá, összekeverem a csokis fagyialappal, kancsóba öntöm majd elindítom a fagyigépet és a cuccot gyors mozdulattal a tartályba öntöm, és hagyom jó habosra keverni a géppel. Kb. 30 perc.
Két darab 4 dl-es edénnyel lesz. Visszateszem a fagyasztóba, és kb. egy óra múlva már gombócolható. A maradék is megy vissza a fagyasztóba. Fogyasztás előtt kicsivel előbb kivesszük és akkor szépen lehet gombócokat készíteni.
A fagyiról a képtár itt.
|